Vijetnam i Kambodža – 15 dana avionom

CIJENA ARANŽMANA : 

 • od 10.590,00 kn po osobi

TRAJANJE

 • 15 dana/12 noćenja s uslugom prema programu

DATUM

 • 20.02. – 05.03.2019. GARANTIRANI POLAZAK

OPIS ARANŽMANA

1. DAN: ZAGREB-DOHA

Polazak zrakoplova iz zračne luke Franjo Tuđman za Dohu na liniji QR216 (Qatar Airways) u 08:40 h. Molimo da na prijavu za let dođete najmanje dva sata prije polijetanja zrakoplova. Dolazak u Dohu u 16:10 h. Nastavak putovanja u 20:50 h na liniji QR968 (Qatar Airways).

2. DAN: DOHA-HANOI

Slijetanje u Hanoi u 07:25. Organizirani transfer do hotela gdje ćemo ostaviti prtljagu. Slijedi šetnja do Pho restorana na lagani doručak. Slijedi šetnja Hang Be ulicom uz posjet lokalnoj tržnici uz upoznavanje načina života lokalnog stanovništva. Nakon tržnice nastavak šetnje ulicama u kojima možete isprobati lokalnu hranu poput prženog tijesta, tofua, palačinke od rižinog tijesta, punjene rolice s raznim vrstama mesa i povrća, lokalno pivo…odlazak na Dong Xuan tržnicu s mnoštvom začina, namirnica i suvenira. Na kraju šetnje odlazak na kavu u staroj četvrti gdje možete uživati u tzv „egg coffee“, poznatom vijetnamskom napitku koji se tradicionalno priprema sa žumanjcima, šećerom, kondenziranim mlijekom i kavom. Uživajte u prekrasnom pogledu na jezero Hoan Kiem. Povratak u hotel i check in u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. Navečer slijedi večera dobrodošlice u restoranu. Noćenje.

3. DAN: HANOI

Doručak. Dan započinjemo s istraživanjem Hanoia. Prvo ćemo posjetiti Ho Chi Minh mauzolej, muzej i predsjedničku palaču.  Slijedi šetnja do Hrama književnosti originalno izgrađen kao Konfucijev hram. Odlazak do Muzeja sramotnog Hoa Loa zatvora tzv „đavolje rupe“, vijetkongovci su ga koristili za mučenja i ispitivanja zarobljenih američkih pilota čije su zrakoplove oborili. Redovito su ih premlaćivali i držali u samicama. Nakon ručka nastavljamo s istraživanjem Hanoia koje uključuje jezero Hoan Kiem i hram Ngoc Son. Uživat ćemo i u jednosatnoj turi starom četvrti inspiriranom Francuskom uz slobodno vrijeme za kupovinu u dizajnerskim dućanima i obilazak prekrasnih galerija suvremene umjetnosti. Nakon toga uživat ćete u poznatoj predstavi Water Pupets odn. lutaka na vodi.

4. DAN: HANOI-HALONG BAY

Nakon doručka predlažemo odlazak na dvodnevni izlet do „bisera Vijetnama“ – Halong Bay. (dio grupe koji ne želi na izlet ostaje u hotelu u Hanoi-u na osnovi noćenja s doručkom uz slobodno vrijeme za vlastite programe). Zaljev je pod zaštitom UNESCO-a, sastoji od vapnenačkih stijena i 1960 otoka različitih oblika i veličina na području od 1.553 km2 te je 2011. proglašen jednim od svjetskih čuda.  Dolazak prije ručka te ukrcaj na brod s kojeg započinje plovidba između otoka i vapnenačkih formacija. Na brodu ćete uživati u ručku  i prekrasnom pogledu. Ranije poslijepodne vožnja kajacima skrivenim djelom zaljeva oko špilje Bo Nau. Povratak na brod te nastavak putovanja na otok Soi Sim. Slijedi kupanje i sunčanje na plaži Soi Sima ili penjanje na vrh otoka s kojeg se proteže predivan pogled na zaljev Halong Bay. Navečer povratak na brod. Slijedi osvježenje i večera na brodu. Noćenje.

5. DAN: HALONG BAY-HANOI

Ukoliko ste ranoranioc jutro započnite vježbanjem Thai Chia ili fotografiranjem. Nakon doručka odlazak u špilju Sun Sot, najljepšu špilju u zaljevu Halong Bay. Povratak na brod, kratko slobodno vrijeme za osvježenje te nastavak plovidbe pored ribarskog sela Ba Hang. Na brodu uživajte u tradicionalnom vijetnamskom ručku prije povratka u luku. U ranim popodnevnim satima povratak u Hanoi. Slobodno vrijeme i noćenje u hotelu.

6. DAN: HANOI-HO CHI MINH

Nakon doručka slijedi transfer do zračne luke. Priprema za jutarnji let za Ho Chi Minh. Po slijetanju u najveći grad Vijetnama, vožnja do hotela u centru grada i check inn.  Nakon smještaja u hotel predlažemo odlazak u razgled grada. Započet ćemo predsjedničkom palačom izgrađenom 1962. godine. Ispod palače je smješten bunker u kojem je boravio predsjednik za vrijeme rata te se u njemu nalaze karte s iscrtanim borbenim linijama i centri s kompletnom opremom za komunikaciju. Gradska vječnica, glavni poštanski ured, gradsko kazalište. Nakon ručka doživite nezaboravno iskustvo na Ben Thanh marketu, najvećoj tržnici u Ho Chi Minhu (Sajgonu). Povratak u hotel, noćenje.

7. DAN: HO CHI MINH-CHU CHI TUNELI

Doručak. Danas predlažemo odlazak na turu do Cu Chi Tunela, nezaobilaznog odredišta u južnom Vijetnamu. Tuneli su bili poznati tijekom Vijetnamsko – Američkog rata. Tunelski sustav proteže se na preko 200 km i sastoji se od tri razine dubine 8-12 m koje daje uvid u razdoblje vijetnamske povijesti i materijale koji su se koristili prilikom kopanja tunela. U tunelima su smještene škole, bolnice, kuhinje i vojne ratne sobe. Vijetnamski Vlada sačuvala je oko 75 km tunela kao memorijalni park. Povratak u Ho Chi Minh. Večer slobodna za vlastite programe, noćenje.

8. DAN: HO CHI MINH-DELTA MEKONGA

Ujutro nakon doručka predlažemo odlazak na deltu Mekonga. Uputit ćemo se prema gradu My Tho gdje ćemo posjetiti Vinh Trang hram s visokim budističkim kipovima. Nakon toga krećemo u vožnju brodom na kojoj ćemo proći pored lokalnih kuća i dvorišta, mjesta na kojima se proizvode bomboni od kokosa, farme pčela… Imat ćete priliku isprobati sezonsko voće i čaj te uživati u lokalnoj glazbi. Predvečer povratak u Ho Chi Minh. Noćenje u hotelu.

9. DAN: HO CHI MINH-PHNOM PENH

Nakon ranog doručka slijedi dvosatna vožnja do Moc Bai granice (vijetnamska strana). Nakon graničnih formalnosti i prelaska granice u Kambodžu slijedi vožnja do Phnom Penha. Smještaj u hotel  te slobodno poslijepodne. Noćenje.

10. DAN: PHNOM PENH

Doručak. Danas predlažemo odlazak u razgled Phnom Penha, glavnog grada Kambodže. Obići ćemo Wat Phnom, budistički hram iz 1372. Godine, ujedno i najviši vjerski hram u gradu. Posjet kraljevskoj palači s muzejom i Srebrnom pagodom (pod popločen s više od 5000 srebrnih opeka) u kojoj se nalazi zlatni kip Bude optočen dijamantima. Odlazak u Narodni muzej u kojem je izložena zbirka umjetničkih predmeta koji ilustriraju povijest Kmera. Poslije podne ćemo upoznati mračno razdoblje Kambodžanske povijesti. Posjet Tuol Sleng srednjoj školi/zatvoru u kojoj su se odvijale grozote režima Crvenih Kmera. Odlazak do Polja smrti Chound Ek poznatog mučilišta Crvenih Kmera. Za 4 godine njihove vladavine, ubijeno je oko 2 milijuna ljudi, a ekonomija zemlje bila je u potpunosti uništena. Navečer posjeta Ruskom Marketu. Odlazak u hotel, noćenje.

11. DAN: PHNOM PENH-SIEM REAP

Nakon doručka slijedi transfer do Siem Reapa. Na putu ćete vidjeti život lokalnog stanovništva  i prekrasnu zelenu prirodu. Dolazak u hotel, check in. Noćenje.

12. DAN: SIEM REAP-ANGKOR WAT

Doručak. Danas predlažemo odlazak u Angkor Wat, najvažniji i najveći hramski kompleks kambodžanske regije Angkor u kojoj je do danas otkriveno više od 1000 hramova. Najvećim dijelom sagrađen je od 1113. do 1150. godine, u vrijeme vladavine kmerskoga kralja Surjawarmana II., na prostoru od oko dva četvorna kilometra. Angkor Wat je jedan je od najfascinantnijih i najvećih vjerskih spomenika na svijetu te najznačajniji simbol Kambodže koji se nalazi i na državnoj zastavi. U popodnevnim satima krećemo s razgledom hramova. Ulazak kroz južna vrata Angkora s prekrasnim kompleksom budističkih hramova. Odlazak do stepenaste piramide Phimeanakas, takozvane „terase slonova“ koja je nekada služila za kraljeve audijencije a naziv je dobila po reljefima slonova.  Doživite Bayon čija su najznamenitija odlika masivna kamena lica uklopljena u mnoge tornjeve, koji se uzdižu iznad središnje terase. Golema misteriozna lica koja vas gledaju ili su sklopljenih očiju zaista djeluju fascinantno. Tura završava hramom Ta Prohm s velikim brojem drveća, zelenila te korijena isprepletenih mahovinom koji rastu između njegovih ruševina. Taj prekrasni spoj učinio ga je jednim od najposjećenijih hramova Angkora. Povratak u hotel, noćenje.

13. DAN: SIEM REAP-BANTEAY SREY I JEZERO TONLE SAP

Nakon doručka predlažemo odlazak do hrama Banteay Srey koji se smatra klasičnim biserom kmerske umjetnosti te  hrama Banteay Samre iz 12. stoljeća posvećen drevnom indokineskom narodu Samre (tzv. “Narod krušaka”). Nastavak putovanja prema jezeru Tonle Sap, vožnja brodom prema selu Kompong Phhluk. Istražite ovaj veliki ekosustav uživajući u jedinstvenom krajoliku  uz zvukove makaka majmuna koji dopiru iz šume. Povratak u hotel, noćenje.

14. DAN: SIEM REAP-BANGKOK-DOHA

Doručak. Odjava iz hotela te transfer za let do Bangkoka na liniji PG914 u 15:35 h. Nastavak leta za Dohu u 19:30 na liniji QR833.

15. DAN: DOHA-ZAGREB

Nastavak putovanja na liniji QR215 u 02:00. Slijetanje u Zagreb predviđeno u 06:15.

FIRST MINUTE CIJENA: 10.590 kn
Redovna cijena aranžmana po osobi: 11.190 kn

Obavezna doplata kod prijave: zrakoplovne pristojbe 2.990 kn (podložne promjenama do datuma izdavanja avio karte)

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Doha-Hanoi-Siem Reap-Bangkok-Doha-Zagreb (Qatar Airways, Bangkok Airways) na ekonomskoj klasi
 • unutarnji let Hanoi-Vietnam Airlines (Vietnam Airlines) na ekonomskoj klasi
 • 12 noćenja u hotelima 3*/4* u dvokrevetnoj sobi prema programu
 • 12 x doručak, 1 x ručak u Hanoi-u, 2 x večera u Hanoi-u
 • svi razgledi prema programu
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja – usluge voditelja putovanja
 • organizaciju i pripremu putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • zrakoplovne pristojbe 2.990 kn, obavezna doplata kod prijave (podložne promjenama do datuma izdavanja avio karte)
 • Kambodža viza – 40 USD (pri ulasku u Kambodžu, potrebne dvije fotografije 4×6)
 • Vietnam viza – 45 USD (e visa ili na ulasku u zemlju uz plaćanje na licu mjesta)
 • napojnice lokalnim davateljima usluga
 • osiguranje od otkaza i putno zdravstveno osiguranje
 • osobne troškove, putno osiguranje

DOPLATE:

 • jednokrevetna soba 2.490 kn
 • izlet Halong Bay (1 noćenje, uključen doručak, 2 x ručak i večera): 150 Eur
 • tura Ho Chi Minh (ručak uključen): 30 Eur
 • izlet Cu Chi tuneli: 25 Eur
 • izlet delta Mekonga (ručak uključen): 35 Eur
 • tura Phnom Penh i Polja smrti: 65 Eur
 • izlet Angkor hramovi: 70 Eur
 • izlet Bantey Srey i jezero Tonle Sap: 80 Eur

*minumum prijavljenih za realizaciju izleta: 10

Minimalni broj putnika: 10

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

PUTOVANJA : 004